The Riddle of Life

Lives Gåde - akt 1: Mørket Kommer - Kapitel 5 (Arm og fallos) / Kapitel 6 (Lives formular)

Ottende spillegang

Efter nogle ugers rejse op af Nilen, ankommer de til Abu.

De opsøger Khums tempel på en ø, hvor de får at vide at de skal bringe et får som skal ofres til Khum. Derefter vil Khum svare på sprøgsmål.
Khum fortæller hvor nilens gud Hapi’s hule er.

De opsøger Hapi som taler i gåder. Guden vil guide dem til et monsters der har spist Osiris fallos.

Via elektriskemaller der viser vej, kommer de frem til et område nær en ø på Nilen hvor de bliver angrebet af monsteret. Monsteret er en kæmpe krabbe som er hårdfør.
Da de får den dræbt efter meget besvær, finder de ud af at Osiris fallos er forstørret af den.

De opsøger Hapi igen som siger den har teste Talak, men at den tilgengæld vil stå i gæld til dem.
Meni udløser sin gæld ved at få indprentet sakrem i sig.
Intef får beriget sit sværd, så det bedre kan skade Apopis-yngel.
Chisisi venter med at udløse sin gæld.
Heq-Ka bliver styrket i magiens veje og kan nu fornemme liv.
Talak får fjernet sin forbandelse.

I det næste stykke tid reparere Talak sin båd efter mødet med kæmpe krappen. De lære også en masse fra Osiris Liga at kende. Heriblandt Khaa, Sati, Hori-Ra.

Heq-Ka får også lavet et talisman ved at opholde sig nær Hapis hule. En talisman der kan rumme sakrem.

De forlader Abu og begynder deres lange rejse hjem. Strømmen er med dem, men da de kommer til Nilens forløb nord fra Naqqad, er floden blokeret af Set krigere. Meni intimeredere og overbeviser krigerne om at de skal passagere.
Der efter fortsætter de imod Mesthas gård, men bliver forfulgt af gribbe der er påvirket af dødsmagi.
En lille flok ulvefolk møder dem ved Nilens bred og de fortæller at de bliver forfulgt af noget på land også. Ulvene vil tage sig af den forfølgende.

Kapitel 6 (Lives formular)

Endeligt kommer de til Mesthasgård. De har taget kæmpe krabben med og giver dens indmad til Nephthys.

Kebhut og Gebtu af Osiris Børn, Thoth, Isis, Meshta og Nephthys får Osiris tilbage fra de døde efter de har bundet hans kropdele sammen og smurt guden ind i Intefs tyre-åndeblod. Under ritualet var Mesthas gård hjemsøgt af hundrede afvis af dødeånder.
Osiris smiler og han er ikke længere påvirket af Min’s forbandelse. Han bringer ny magtfuld viden med sig fra Duaten. Han fortæller om bådemanden Anubis der har givet ham viden om de døde og de levendes verden. Om Lives flod i Duaten og om et sted kaldet Amenti. Om hvordan han må føre de døde til et Aaru så de kan finde ro. For nu bliver de pint af grusomhedder i Duaten.
Han fortæller om Det Store Ritual. Genfødselsens Ritual. At Horus er nød til at dø så hans Ka kan blive genfødt og at en falkeflok kalder på hans søn i Duaten.
Osiris introducere sin børn i at de skal gribe til våben og kæmpe imod Set. De skal ikke holde sig tilbage for krig som han ellers han introduceret. At Osiris Liga er afgørende. Kampen skal altså tages både i de levende og de dødes verden for at skabe Maat’s balance. Osiris fortæller om Maat.
Klædt i relikvier som styrker ham, rejser Osiris til hans tempel ved Nil-deltaget og begynder at samle Osiris Liga og magtfuld viden.
Chisisi rejser rundt med sin onkel for at parre sig med forskellige bubasties. Necra gør det samme.
Meni kæmper med Tjenus kriger for at genindtage øvre-Khem. Sobek går ind i krigen. Tjenu bliver genindtaget.
Talak og Heq-Ka henter ting til Det Store Ritual. Natron fra en mine et stykke uden i ørkenen og palmevin fra byen Zau.
Talak besøger også Den Store Sø.
Intef rejser med Osiris til hans tempel og skal der efter rejse til Buto for snakke med gudinden Wadjet om at på begynde morderne på Set’s styrker bag fjendens linjer. Intef har 2 slange folk med sig. Qa’a og Nesi.
Imellemtiden begynder Isis og Nephthys at teste Lives Formular på gamle Meshta som ofre sig for sagen. Heq-Ka hjælper til.
Der er fejl i magien. Mesthas Ka og Ba bliver ikke bundet ordenligt i kroppen. Hans krop bliver en mærkeligt deform skikkelse.
Efter at have set deres fejl begynder gudinderne forberedelserne til at befrie Horus for hans smerter og udføre lives formular på ham.

(+7xp)

Comments

larsrune larsrune

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.