Egypten

Et løst sammensat område del op i to riger, hvor floden Nilen bugter sig igennem. De to riger bliver kaldt Øvre og Nedre Egypten. Hver rige har en masse høvdinger der styrer forskellige byer og områder. Hver rige indstifter en leder på tinge. Typisk efter en længere forhandling.
Så længe man husker har guden Osiris styret Øvre og Nedre Egypten fra hans hellige by Abydos. Ikke direkte, men mere som en relgiøs autoritet der sætter en standard for rigernes tilstand. Osiris griber ind engang imellem. Ofte ved at sende ambassadører, skriftkloge, eller militære enheder. Typisk anført af hans generaler. Heriblandt hans søn Horus.
I den senere tid er tilstanden begyndt at forandre sig. En skikkelse der kalder sig selv Skorpion Kongen har erklæret Øvre Egypten for hans. Hvem han er er usikkert, men mange af høvdingene i Øvre Egypten frygter ham eller adlyder hans ønsker.
Det Nedre Egypten ender ud i Nil-deltaget og til sidst i middelhavet. Store dele af riget er frodig floddelta eller savanne.
Øvre Egypten er frodig langs Nilen, men bliver hurtigt ørken når man kommer lidt væk fra floden. Øvre Egypten ender ud i det Nubiske område.

Nubien
Område syd fra Øvre Egypten der er beboet af stammer hvor mennesker er sorte. Nilen bugter sig også igennem det område.

Religion
Den overnaturlige aktivitet i Egypten er den største i hele verden og religionen er derfor meget konkret. Fx. Man ofre og tilbeder guden der holder til i byen, oppe på bjerget, i Nilen eller hensiddes. (Se listen over Guder i Egypten.)

Ledelse
De fleste byer bliver styret af en høvding. En leder af byen og ofte området omkring. Høvdinge varier meget i styrke. Nogen er guder, imens andre er simple bønner.
Øvre og nedre Khem er styret er hver deres konge. Begge konger bliver indstiftet på tinge af høvdinge, men regeringsperiode og traditioner omkring det, varier alt efter om det er øvre eller nedre Khem.

Vielser
Mand og kvinde kan vies. Man må også vies med sine søskende men det er ofte kun de rige der gør det.

Slaver
Man holder slaver i Khem. De fleste har ofte ikke mere end en slave. Slaver kan frigives hvis ejen vil det.

Rejse
Man går normalt til fods. Få ridder på æsler, heste og nogen gange kvæ.
Hvis man skal langt tager man næsten altid en båd. Især efter sejl er blevet udviklet.

Mad
Øl, brød, fisk, løg er normal mad. De rige drikker nogen gange vin. Der er også smør lavet på oile.

Tøj og udseende
De fleste er klædt i linnetklæde og sandaler og ikke meget andet. Nogle har smykker lavet af ben, ædelmetal eller sten og andre klæder jeg i skin. Sminke findes, men er ikke særligt udbredt. Mange religiøse folk er skaldet.

Sprog
Der er flere dialekter i Egypten, men de fleste i både øvre og nedre Egypten forstår hinanden.

Architektur
De fleste huse i Egypten er lavet af siv og ler.
Få steder er hjemmene lavet af mursten eller sten. Nogle få bor i huler. Imens de meget få bor i paladser lavet af sten og mursten. De største templer overgår architekturen over hele verden. Mægtige søjler holder lofter på de disse bygninger. Få byer har mure. De der har, har mure lavet af ler.

Dyre liv
På grund af Nilen er der masser af dyrerliv i Egypten.
Der er Frøer, Krokodiller, Øgler, Fugle (Egret fugl, Ibis fuglen, Falk), Fisk, Hajer (Lever i Middelhavet og i det Røde Hav), Gazeller, Flodheste, Kameler, Æsler, Bøfler, Katte (Abyssian), Løver, Leoparder, Får, Geder, Giraffer, Struds, Ulve, Hunde, Ørken Ræve, Slanger, Edderkopper, Skarabæer for at nævne nogen.

Egypten

The Riddle of Life larsrune larsrune