The Riddle of Life

Lives Gåde - akt 1: Mørket Kommer - Kapitel 5 (Arm og fallos) forsat

ottende spillegang

De rejser afsted på Talaks nilbåd, for at finde og hente Osiris arm og fallos. Kun ved at skaffe Osiris 12 kropsdele kan gudinderne bringe Osiris tilbage fra de døde og måske derved også rædde Horus da hersker guden vil bringe viden med fra de dødsverden, Duaten.

På deres rejse imod over-Khem ser de krig og mennesker på flugt. Især da de kommer til Kurna.
Ved mordstedet for Osiris død, ser de tusinde af spøgelser.

Nord for Abydos sætter de Nieth, Hebtit, Pwe-Geb og der udover 2 andre Bubastis og 2 af slangefolket af. Chisisi for ud af en af Bubastierne, at de skal skaffe en del af Osiris torsor.

De forsætter deres rejse og ser at Set har fået magt over øvre-Khem.

Talak siger han vil tale med en af krokodillefolket ved navn Anka. Efter Luny finder de Anka’s hule dybt inde i et vådområde. Turen der ind er hård, men efter et kort hvile kan de klare at svømme ned til Anka’s hule og snakke med albino krokodillen.
Anka fortæller om mangt og meget. Er ibland om Hapi. Nilens gud, der taler i gådefuldt og kaotisk. Måske guden vil fortælle hvor Osiris fallos er.

Inden Nekebt og Nekhen ser de også i det fjerne, Skorpion Kongens førsteslag imod en høvding der prøvede at stoppe kongen. Det ses som et blegt skær i det fjerne. Lidt på samme måde som Osiris mordsted.

De ankommer til Nekebt hvor de ligger til ved den nordligehavn. Efter en længere diskussionen og nogle undersøgelser af byen, beslutter de at opsøge Nurieth. Bubastien der skulle have Osiris arm. De finder kattens hus og aftaler at dræbe en besat handelsmand ved navn Kri for Nurieth, for tilgengæld at få Osiris arm.

De sejler over til Nekhen på den modsatte side af Nilen for at dræbe handelsmanden der bor syd for bymuren i en teltby.
Da natten falde på sniger de sig ind i teltbyen og dræber den besatte handelsmand. Kri dør ved Heq-Ka manifestere Ra lys og skyder manden med lyset. Da de er opdaget af andre fra teltbyen skynder de sig væk. Da de kommer til Talaks båd, ser de på den modsatte side af Nilen at Nekebt er under angreb fra løvefolket som er anført af Ra opstigning og nedgang. Menu og Bakhu. Løvetvillingernes lyser med Ra’s lys som får slagmarken til at være dækket af lys.
De får sejlet over til Nekebt hvor folk flygter fra byen. De kommer ind i byen og finder mange relikvier i Nurieths hjem. Heriblandt Osiris arm.

Efter dette opsøger de Set’s tempel som er Ta-urt’s tilholdsted. Løvefolket har ransaget stedet og har ikke fundet Ta-Urt. Menu og Bakhu mener Ta-Urt jager Gebtu i den østligeørken. De har brug for at finde Gebtu da han har noget de skal bruge. Nok Osiris hoved.
Inden løverne rejser ud i østørkenen laver Menu, Bakhu og Meni en ed om at samle Khem under en stærk menneske leder. Gerne Meni som Khems leder eller rådgiver til denne.

De forlader Nekebt og begynder deres rejse imod Abu for at finde Osiris fallos.

(+7 xp)

Comments

larsrune larsrune

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.