The Riddle of Life

Lives Gåde - akt 1: Mørket Kommer - Kapitel 3 (Børnenes forræderi) / Kapitel 4 (Templet af guld og slanger)

Femte spillegang

Tjenu. Mehit kalder byens råd sammen for at tage sig af truslen der nærmer sig byen. Ulvefolket bliver tilbage sammen med nogle af løvefolket for at beskytte byens helligdom. Resten af byen vil rejse væk og imod Horus hær ved grænsen til Nedre-Khem. Meni får flyttet sin far Anhurs jordiskerester.

Sammen med IsiIsis (Eset)s, Nephthys, Wadjet, Sobek, Bubasties, Ulvefolket m.f. flygter karaktererne til den magiske ø Kimi hvor de får logi af øens troldmænd.
Sobek rejser til Den Store Sø for at samle krokodillefolket imod Set. Inden da taler han til Talak om hvad Nilens Vogter skal gøre. Talak skal sende de af krokodillefolket han møder på sin vej til Sobek og Talak skal ofre ved Nilens bredder så krigsguden kan lugte ofrets blod.
Kattefolket går i skjul og afventer Khepriernes råd.
Ulvefolket vil føre kri, men venter på Zawtys samlende ordre.
Isis kontakter Horus som er ved at samle en hær af mennesker fra Nedre-Khem.
Chisisi giver en kop blod til troldmanden Thanu for til gengæld at få udleveret en død frøfe.
Meni får med hjælp fra Talak begravet hans far igen i en hule på Kimi.
Isis bringer nyt når hun vendertilbage fra sine daglige rejser. Nedre-Khem er relativt stabilt, men øvre-Khem er i krig med sig selv da forskellige lokale kræfter sætter ind imod Apopis yngel. Heriblandt Menu og Bakhur. De to tvillinge ældste af løvefolket. Opservationer fortæller at Set har sendt Osiris sagrofag ned af Nilen. På bredderne følger Set’s folk sagrofagen.

En aften ved et bål på en fremskudt klippe fortæller Isis om Set og hvad der gjort ham til det han er. Om Sets jalousi over for hans bror Osiris som Ra ønskede skulle herske og ikke ham. Om hvordan Set blev forvist for verden for aldrig at skulle vende tilbage efter han havde trukket på Apopis krafter.

Krokodillefolket henter sagrofagen ind til Nilens bred med ofre og Isis begynder at bryde sejlet sammen Nephthys og Heb-Ka. Osiris bryder fri af sagrofagen og begynder at brænde af Ra lys. Himmelen bliver dækket af tungetordenskyer og Set viser sig. Han slår Isis og Nephthys i jorden. Nedkæmper dem der kommer i nærkamp med ham samtidig med at dem der beskuer han bliver ramt af lyst til at tjene ham. Han dræber der efter Osiris ved at rive ham i 12 stykker. Horus vil hævne sin far, men bliver besejret af Set, ved til sidst at få hevet sit ene øje ud. Set gør det klart han vil ødelægge Ra’s plan for Khems fremtid. Triumferende holder Set, Isis og Osiris, søns øje i luften.
Fortvivlet, nedbrydt og opgivende trække Osiris Liga sig fra slagmarken. Nogen gør det klart at Tuaten er i oprør og er et meget farligt sted at være. De døde fra Duaten er i stor stil ved at komme ind i verden. Hvad årsagen til dette er uklart.

Kapitel 3 (Templet af Guld og Slanger)
Ulvefolk, Kattefolk og andre flygter væk og slår lejet en dags rejse fra stedet hvor Osiris blev myrdet. Heb-Ka fortæller om den gåde/profeti som sphinxen i Helligddommen af Den Anden Nat viste om. Der bliver tænkt over hvad af gået som er opfyldelt og hvad der ikke er. Ingen ved hvad der menes med Falkeflokken. Meni vil have sit sværd igen som han har mistet ved slaget imod Set. De finder ud af at en af ulvefolket har “fundet” det. De rejser alligevel tilbage til slagmarken for at se hvad der er sket. De møder en af Ulvefolket der siger de ikke skal rejse ind på slagmarken hvor intet planteliv er levende længere og fordi de døde går igen der. Døde som er fulde af angst.
De tager Talak båd til Kimi hvor Intef får overbevist troldmændene om at de godt må blive på øen.
Meni opsøger sin mor Mehit, der fortæller at Wepwapet har indkaldt til et hemmelig møde på storbonden Mesthas gård. Meni informere de andre og de tager sammen til mødet.

På gården møde de Sahure. Intefs “far”. De møder også mange andre for Osiris liga. Heriblandt Wepwapet, Kebhut, Nebetah. Om en 8-9 dage vil møde begynder der skal afgøre Khems fremtid.

(+7 XP)

Comments

larsrune larsrune

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.